Render toont mid-range Google Pixel 6a; lijkt op mini Pixel 6


Onleaks heeft CAD-tekeningen gepubliceerd van de aankomende Google Pixel 6a. We zien een bekend toestel; het lijkt erg op de bestaande Pixel 6, maar dan iets kleiner.

Google heeft met de Pixel 6-serie een geheel nieuw design naar buiten gebracht. Dit is vooral zichtbaar aan de achterkant. De camera-indeling is behoorlijk onderscheidend en maakt de Pixel 6 en Pixel 6 Pro erg uniek. De aankomende Pixel 6a past wat dat betreft mooi tussen die twee in. Ook die krijgt de kenmerkende camerabalk.

Google Pixel 6a render

We zien twee camera's net als bij de Pixel 6, naast een 50MP hoofdcamera en een 12MP ultra-groothoeklens. Aan de voorkant van de Pixel 6a, zegt het gerucht dat het een 6,2-inch scherm gebruikt. Dat is iets kleiner dan het 6,4-inch paneel in de Pixel 6. Afgaande op de gebruikte screenshot lijkt het erop dat de Google Pixel 6a beschikt over een vingerafdrukscanner in het scherm.

Geen hoofdtelefoonaansluiting

Er zijn ook enkele teleurstellingen te verwerken. Ten eerste tonen de CAD-tekeningen geen hoofdtelefoonpoort. De Pixel 5a had er wel een, en Google was daar erg trots op te zien een video die ze er destijds over maakten.

Een andere teleurstelling is dat deze Pixel 6a, volgens een gerucht van Weibo niet over de Google Tensor processor beschikt. Tensor maakte extra cameramogelijkheden zoals Magic Erase mogelijk. In plaats daarvan heeft Google wellicht gekozen voor de Snapdragon 778G van Qualcomm. De tijd zal leren of dat het geval is.

Lancering Google Pixel 6a

Wanneer we de Pixel 6a te zien krijgen is onbekend. De Pixel 5a is op het moment van schrijven nog niet eens zo lang geleden aangekondigd.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 6a verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel