Samsung plant 3,9-inch kleine smartphone in 2024, maar met een twist


De trend voor telefoons was de afgelopen jaren: groter is beter. Apple heeft jarenlang weerstand geboden met de 4,7-inch iPhone SE, maar zelfs die is al een aantal jaar niet meer geüpdatet. Samsung schiet te hulp, maar niet op de manier die je zou denken.

Volgens analist Ross Young bestelt Samsung momenteel 3,9 inch grote schermen. Deze moeten ergens in 2024 in een Galaxy-smartphone terechtkomen en hij weet welke. Het scherm in kwestie is de Flip 6 uit de opvouwbare Galaxy Z-serie van Samsung. Dat scherm zit aan de buitenkant, waardoor het groter is dan de 3,5-inch van de eerste generatie iPhone.

@DSCCRoss tweet over de Samsung Galaxy Z Flip 6 met een verwacht groter omslagscherm

Samsung heeft om het jaar het buitenste scherm, het 'coverscreen', vergroot. Op de eerste Flip was het een schamele 1,1-inch groot, op de Flip 3 groeide het naar 1,9-inch en de Flip 5 maakte een grote sprong naar 3,4-inch. Toch is het nog steeds net niet groot genoeg om apps op ware grootte te draaien. Samsung koos voorlopig voor speciale widgets.

Groot genoeg voor volledige apps

Dat kan veranderen met de Samsung Galaxy Z Flip 6. Als het buitenste scherm inderdaad wordt uitgerekt tot 3,9 inch, is dat theoretisch groot genoeg om de meeste apps te draaien. Er was immers een tijd dat dit een vrij standaard formaat was. De tijd heeft bewezen dat het kan.

Overigens is het buitenste scherm niet het enige dat groter wordt. Ook de binnenkant krijgt een groeispurt, hoewel Ross niet meldt hoe groot precies. Op dit moment gebruikt Samsung een flexibel scherm van 6,7 inch. Samsung heeft de moeite genomen om het scherm om de twee jaar te vervangen, maar als dit gerucht waar is, dan lijkt Samsung meer aandacht te geven aan foldables.

Ontvang een e-mail wanneer de Samsung Galaxy Z Flip 6 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel