Google Pixel Tablet

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Tablet in het nieuws

Usi Certified Products

Google Pixel Tablet krijgt stylus ondersteuning

Geruchten ·

Afgelopen I/O kondigde Google tot ieders grote verrassing nog een eigen tablet aan. Deze tablet wordt pas in 2023 verwacht, maar is nu al gecertificeerd en krijgt ondersteuning voor een stylus.

Google toonde afgelopen mei kort de Pixel Tablet tijdens zijn jaarlijkse Google I/O-evenement. Volgens Google moet dit de "meest behulpzame tablet" ooit worden, en nu komen we meer te weten over hoe Google dat van plan is te doen. Onlangs dook het product op bij USI, waar het een certificering kreeg. USI staat voor Universal Stylus Initiative. Hiermee lijkt het zeker dat er ondersteuning komt voor peninvoer.

Google Pixel Tablet USI gecertificeerd
De eerste certificering voor de Google Pixel Tablet is binnen!"

Stylus ondersteuning is allesbehalve uniek voor tablets, dus Google zal met meer moeten komen om dit de meest behulpzame tablet ooit te maken. Helaas leren we niet veel van USI. Behalve dat Google's tablet de codenaam Tangor heeft. Google zelf vertelde ons dat de tablet draait onder Android en gebruik maakt van een Google Tensor processor.

Universal Stylus Initiative (USI)

Het ontvangen van de eerste certificering is mooi, maar de timing is veelzeggend. De Google Pixel Tablet wordt namelijk pas in 2023 verwacht en is dus nog lang niet klaar. Misschien is Google verder in de ontwikkeling dan we nu denken.


Google Pixel Tablet Io22

Google verrast met Pixel Tablet tijdens Google I/O

"Meest behulpzame tablet" komt niet voor 2023

Tabletnieuws ·

Tijdens het I/O 2022-evenement kwam Google met een verrassend nieuwtje. In 2023 zal het nog een Pixel-tablet uitbrengen. Google is niet nieuw op de tabletmarkt. Het verkocht eerder Nexus-tablets van andere fabrikanten en zelfs een Pixel-tablet is niet onbekend met de Pixel C en Pixel Slate nog in ons achterhoofd.

Afgezien van een foto en een korte beschrijving weten we nog vrij weinig over deze Pixel Tablet. Hij heeft een relatief dunne witte schermrand en een vlak glazen paneel. De tablet zou naadloos moeten samenwerken met je Pixel-telefoon en wordt aangedreven door Google's aangepaste Tensor-processor.

Google Pixel Tablet
Google's Pixel Tablet komt in 2023 uit

In een video van de Pixel Tablet zien we het G-logo met daaronder 4 stippen. Deze lijken op een connector, al is het nog onduidelijk waarvoor. De tablet heeft een enkele camera aan de achterkant en een enkele camera aan de voorkant. Andere informatie ontbreekt nog, maar Google belooft dat het "de meest behulpzame tablet ooit" is.

Premium Android

In tegenstelling tot de Pixel Slate zou de tablet onder Android moeten draaien en premium van aard zijn. Van de voorkant lijkt de Pixel Tablet een beetje op de Nexus Hub; een slimme speaker met een groot aanraakgevoelig scherm. Google heeft onlangs het besturingssysteem voor de Nest Hub vervangen. Fuchsia OS wordt gezien als de opvolger van Android, al komt het voor de Pixel Tablet nog wat te vroeg.


Vragen en antwoorden over de Google Tablet