Apple iPhone 15 Pro met USB-C poort duikt vervroegd op


Apple kondigt meestal in de herfst nieuwe iPhones aan. Daarom is het wat merkwaardig dat we in de winter al een glimp van het nieuwe toestel te zien krijgen. En toch is dat precies wat er met deze foto's gebeurt.

Onderstaande foto toont een dunne metalen onderkant met een onmiskenbare USB-C poort. Op zich niets geks, ware het niet dat we volgens de bron kijken naar de iPhone 15 Pro. En een USB-C poort op een iPhone is tot op heden niet voorgekomen. Maar nieuwe regelgeving en voortschrijdend inzicht brengen daar verandering in.

Foto van de onderkant van de aanstaande Apple iPhone 15 Pro met USB-C poort.
Eindelijk USB-C op de iPhone?

Overigens denken we niet dat USB-C alleen bestemd is voor de iPhone 15 Pro nu we hier alleen de Pro-versie zien. Apple is naar verluidt van plan om de hele iPhone 15 line-up uit te rusten met de handige universele poort. Eerdere geruchten suggereren echter dat Apple de niet-Pro modellen een tragere versie zal geven. Iets waar we, als het waar is, geen goed woord voor over hebben.

Rondere zijkanten

De opgedoken foto laat nog iets goeds zien. Namelijk de licht afgeronde zijkanten. De iPhone 14 heeft een nogal hoekig ontwerp. Wij denken dat de lichte afronding er een stuk beter uitziet. Verder ziet de lay-out er hetzelfde uit als bij de iPhone 14 Pro, met pentalobe-schroeven links en rechts van de oplaadpoort en daarnaast verschillende speakergaten met gaas ervoor.

Ook CAD-tekeningen

Naast een actuele foto zijn er ook CAD-tekeningen van het apparaat opgedoken. Of dit toeval is of niet, durven we niet te zeggen. We zien hier de rondere zijkanten, maar dat is niet het enige verschil. Zo zullen de schermranden dunner zijn en de camera's dikker.

Apple iPhone 15 Pro CAD render met de verschillen met de huidige iPhone 14 Pro.
Dunnere randen voor de iPhone 15 Pro in vergelijking met de iPhone 14 Pro

De tekeningen hierboven en hieronder komen uit China en worden doorgaans gebruikt door fabrikanten van hoesjes om bijpassende producten te maken. Dat ze al definitief zijn zegt wel hoe makkelijk Apple er elk jaar weer vanaf komt.

CAD render die de Apple iPhone 15 Pro van de achterkant en zijkant laat zien.
Camera's steken nog meer uit

Mogelijk heeft Apple een goede reden voor een dikkere cameramodule. Wellicht past Apple grotere sensoren toe, al is het ook nog niet uit te sluiten dat de iPhone 15 Pro een camera krijgt met een periscooplens. Die zijn in staat om verder in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Verder dan de huidige 3x. Andere fabrikanten passen deze al langer toe.

Ook wordt verwacht dat Apple geen fysieke knoppen meer zal gebruiken, maar capacitieve. Deze simuleren het gevoel van aanraking door middel van een vibratiemotor. Apple deed iets soortgelijks met de Touch ID-knop en het Magic Trackpad.

Via: (1), (2).


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel