Apple iPhone 14 Pro

Apple iPhone 14 Pro (A2890)
Apple iPhone 14 Pro kleuren overzicht
Apple iPhone 14 Pro paars overzicht
Apple iPhone 14 Pro paars achterkant rechterzijkant
Apple iPhone 14 Pro zwart achterkant
Apple iPhone 14 Pro goud achterkant
Apple iPhone 14 Pro paars achterkant
Apple iPhone 14 Pro zilver achterkant
Apple iPhone 14 Pro goud rechterzijkant
Apple iPhone 14 Pro paars rechterzijkant
Apple iPhone 14 Pro paars voorkant linkerzijkant

128 GB
256 GB
512 GB
1 TB

Plus- en minpunten Apple iPhone 14 Pro

 • Innovatief dynamisch eiland
 • Altijd ingeschakeld scherm
 • Zeer helder scherm
 • Uitzonderlijk krachtig
 • Te duur

Prijs Apple iPhone 14 Pro los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
128 GB Gold
€ 1.032,00 € 1.033,00   Bekijk
Coolblue
128 GB Gold
€ 1.039,00 € 1.039,00   Bekijk
MediaMarkt
128 GB Deep Purple
€ 1.039,00 € 1.039,00   Bekijk
Proximus
128 GB Silver
€ 1.329,99 € 1.329,99   Bekijk

Reviews over de Apple iPhone 14 Pro

8,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Laat weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Apple iPhone 14 Pro

De Apple iPhone 14 Pro is de spannendste iPhone in jaren. Het toestel heeft een nieuw ontwerp waarin de notch een prominente rol heeft gekregen. Al is het dit jaar meer een punch-hole dan een notch. Ook krijgt de camera een flinke upgrade waardoor het toestel weer met recht de Pro-titel mag dragen.

Dynamic Island: innovatie zoals alleen Apple dat kan

Het Dynamisch Eiland. Het klinkt mooi, maar laten we niet overdrijven wat het is. Het is een typische Apple-oplossing voor een Apple-probleem. De inkeping, die enorme hap uit het scherm, is er nog steeds, maar zit nu in een paar ponsgaten. Apple voegt de twee samen en strooit er wat magie overheen zoals alleen Apple dat kan. Dankzij talloze animaties komt het tot leven en dient het als meer dan alleen de selfiecamera en Face ID-componenten. Het groeit om meer informatie te geven over je batterij, inkomende gesprekken en muziek die momenteel wordt afgespeeld. Klik erop en je krijgt nog meer informatie. Het is erg goed gedaan en oogt en voelt heel natuurlijk. Apple laat zien dat software en hardware naadloos in elkaar overgaan zoals alleen Apple dat kan.

Apple iPhone 14 Pro paars overzicht

Eerste iPhone met 48MP camera

Ook op cameragebied zien we innovatie. Want eindelijk stapt Apple af van die verouderde 12MP camera en betreedt de wereld van 48 megapixels. De sensor is 65% groter geworden en in combinatie met softwareoptimalisaties maar liefst 2x lichtgevoeliger. Bovendien is de 12MP ultragroothoekcamera maar liefst 3x beter in opnamen bij weinig licht. Dat komt door de Photonic Engine. Een stukje software dat het beste uit de camera-hardware haalt. Verder beschikt de selfiecamera nu over autofocus. Daardoor kan hij scherpere zelfportretten maken in een groter bereik. Video's schieten echter alleen tot 4K, net als de iPhone 13 Pro. Al met al een belangrijke upgrade die van deze iPhone Pro echt weer een Pro-camera maakt.

Main Apple iPhone 14 Pro specs

 • 6.1" groot Super Retina XDR-display met Always-On en hoge piekhelderheid
 • 48MP hoofdcamera met 12MP ultragroothoek- en 12MP telelens met 3x zoom
 • 12MP selfiecamera geplaatst in innovatief Dynamic Island
 • Onovertroffen krachtige Apple A16 Bionic-processor
 • Beschikbaar in 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB opslagruimte
 • Waterbestendige behuizing van roestvrij staal, mat glas en Ceramic Shield
 • 5G-ondersteuning voor extra snel mobiel internet

Eindelijk een Always-On scherm

Een andere verbetering is het scherm. Dat is nu (eindelijk) voorzien van Always-On. Het gaat dus niet meer uit, hoewel dat wel kan als je dat wilt. In tegenstelling tot andere Always-On schermen dimt het hele scherm, inclusief de achtergrond. Apple belooft nog steeds een batterijduur tot één dag, zelfs met deze functie ingeschakeld. Zet je je iPhone 14 Pro weer aan, dan is het Super Retina XDR-scherm nog helderder, tot 2x meer bij daglicht. Het levert een indrukwekkende 2000 nits aan piekhelderheid. En de ingebouwde A16 Bionic-processor, die je dit jaar alleen in Pro-modellen aantreft, zorgt voor snelle prestaties. Geen enkele andere smartphone kan hem bijhouden. Maar dat geldt helaas ook voor de prijs. Hij is, zeker dit jaar, wat overpriced.


De Apple iPhone 14 Pro in het nieuws

ts Foxconn Plant Wuhan

Apple waarschuwt voor slecht verkrijgbare iPhone 14 Pro

Telefoonnieuws ·

In een nogal bijzonder persbericht geeft Apple een verzendwaarschuwing af voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De reden is dat de Foxconn-fabriek waar Apple iPhones worden geassembleerd zich momenteel in een COVID-19 lockdown bevindt.

De Foxconn fabriek in kwestie staat in Zhengzhou, China. Dat land heeft een zero COVID-beleid waarbij één positieve test een hele stad kan afsluiten. Zo ook de Foxconn-fabriek in Zhengzhou, waar Apple zijn iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max laat assembleren. Volgens Apple's persbericht is het personeelsbestand aanzienlijk ingekrompen.

Foxconn-fabriek in Wuhan, China.
Niet de Foxconn-fabriek in kwestie, maar een in Wuhan, China

Apple schrijft dat de gezondheid van alle werknemers de hoogste prioriteit heeft. Maar je wordt geen miljardenbedrijf zonder enige twijfelachtige werkethiek, dus we vermoeden dat Apple niet erg blij is met deze situatie. Maar zelfs Apple kan daar niets aan veranderen. Voorlopig. China's Zero-COVID beleid heeft er al toe geleid dat Apple zijn productie heeft verplaatst naar Vietnam. Die behandelen positieve COVID-19 tests iets minder streng, en de lonen zijn er ook laag.

Verwachte daling

.
De vraag naar de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max is van levensbelang als we Apple mogen geloven. Nu Apple er minder kan verkopen, zal dat zijn winst beïnvloeden. Misschien zien we voor het eerst sinds het bedrijf in 2007 de iPhone aankondigde een daling.


ts iPhone 14pro kleuren

Apple iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max: inkeping ingeruild voor Dynamic Island

Telefoonnieuws ·

Zoals verwacht heeft Apple de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max aangekondigd met een punch-hole in plaats van een notch. Apple heeft echter een unieke manier bedacht om die punch-hole dynamischer te maken.

De verwachting was dat Apple van de inkeping af zou komen. Helemaal weg is hij echter niet, want de oplossing van Apple is nog steeds vrij groot. Het Dynamische Eiland op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max moet immers de Face ID-componenten en de selfiecamera herbergen. En daar is ruimte voor nodig. Toch is Apple erin geslaagd om de True Depth-camera 30% kleiner te maken.

Apple iPhone 14 Pro met dynamisch eiland
De iPhone 14 Pro met dynamisch eiland

Het Dynamische Eiland heeft tal van animaties die kunnen groeien om bijvoorbeeld meldingen te tonen. Er kan op worden getikt om meer informatie te krijgen en het kan worden uitgebreid om meer bedieningsknoppen weer te geven. Hardware en software smelten samen zoals alleen Apple dat kan. Of het verstandig is om je selfiecamera elke keer te besmeuren met vette vingerafdrukken, is aan jou.

Super Retina XDR en A16 Bionic

Verder krijgen de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max een nieuw type beeldscherm met Always On-functionaliteit, een hogere piekhelderheid van 2000 nits buitenshuis en met betere anti-aliasing. Extra verwerkingskracht komt van de A16 Bionic-chip, die voor het eerst op 4nm is gebouwd. Dat maakt het toestel krachtiger en energiezuiniger, hoewel Apple nog steeds een batterijduur van een dag belooft.

Belangrijkste kenmerken van de Apple iPhone 14 Pro
De belangrijkste kenmerken van de iPhone 14 Pro

48MP camera sensor

Apple heeft eindelijk de cameraresolutie verhoogd. De primaire camera heeft nu een 48MP grote sensor die 65% groter is dan voorheen. Deze camera kan vier pixels samenvoegen tot één voor een hogere lichtgevoeligheid (pixel binning) in situaties met weinig licht. Er is ook een 12MP ultra-groothoek en 12MP telefoto met maximaal 3x zoom. Bovendien schieten alle camera's dankzij de softwaregebaseerde Photonic Engine betere foto's in het donker.

48MP hoofdsensor op de Apple iPhone 14 Pro
De iPhone 14 Pro wordt de eerste iPhone met een 48-megapixelcamera

iPhone 14 Pro prijs en beschikbaarheid

De Apple iPhone 14 Pro is vanaf vrijdag 9 september te bestellen en moet 16 september beschikbaar zijn. De prijzen beginnen bij 999 dollar voor de Pro en 1.099 dollar voor de Pro Max. Dat is hetzelfde als vorig jaar, al zijn de europrijzen dat niet. Die zien een flinke stijging als gevolg van de gedaalde wisselkoers. Het 14 Pro-model met 128 GB opslagruimte kost maar liefst 1.329 euro, de 14 Pro Max begint bij 1.479 euro en loopt op tot 2.129 euro voor de versie met 1 TB. De beschikbare kleuren zijn Space Black, Silver, Gold en Deep Purple.


ts iPhone 14 I Shape Weibo

Alleen Apple iPhone 14 Pro krijgt nieuwe i-vormige inkeping

Instapmodel iPhone 14 houdt vast aan oude notch-ontwerp

Geruchten ·

We hebben al een glimp gezien van Apple's nieuwe inkeping voor de aankomende iPhone 14-serie. Weg is de notch, de hap uit het bovenste scherm, en in plaats daarvan wordt een dubbele punch-hole gebruikt. Een ponsgat in de vorm van de letter i. Maar dat lijkt alleen voorbehouden te zijn aan de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max.

Dat betekent dat de iPhone 14 en zijn grotere broer de iPhone 14 Max het zullen moeten doen met hetzelfde inkepingsontwerp van de iPhone 13. Apple rust vaker dan eens alleen Pro-modellen uit met nieuwe technieken, al is een scherminkeping inmiddels niet echt nieuw meer te noemen.

Screenprotector voor Apple iPhone 14-serie
Screenprotector voor vermeende iPhone 14-serie

Bewijs voor dit verhaal komt van een opgedoken foto waarop screen protectors te zien zijn voor de iPhone 14 line-up. Hoewel, natuurlijk, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat dit is wat er zal gebeuren. Apple is Apple en alles kan veranderen tussen nu en wanneer de iPhone 14 Pro het daglicht ziet. Hoewel dit gerucht niet nieuw is.

48MP camera en 120Hz scherm

Van de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max weten we ook dat ze beschikken over een nieuwe 48MP-camerasensor en een 120Hz-scherm. De iPhone 13 Pro's hadden al zo'n scherm, dus het aantal nieuwe functies is wat beperkt. Het lijkt er ook op dat het 120Hz-scherm voorbehouden zal blijven voor de Pro-modellen, waardoor de nieuwigheid van de niet-Pro-modellen erg beperkt lijkt.

(via)


ts iPhone 14pro Apple lab

Geruchten: Apple iPhone 14 Pro zal iets dikker zijn

Geruchten ·

We weten het maar al te goed; elk jaar worden we een beetje dikker. Zo ook de iPhone, zo lijkt het. Volgens insider Max Weinbach zullen de aankomende iPhone 14 Pro en 14 Pro Max een tikkeltje dikker zijn dan we gewend zijn.

De iPhone 12 Pro was 7,4 millimeter dik, de iPhone 13 Pro groeide naar 7,65 millimeter en de iPhone 14 Pro komt naar verwachting uit op 7,85 millimeter. Elk jaar een beetje dikker, maar nog steeds dunner dan de iPhone 11 Pro met 8,1 millimeter.

Apple iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Pro render
Render van de iPhone 14 Pro met daarachter de 14 Pro Max

Apple stopte vorig jaar al met de trend van steeds dunnere Apple producten. De nieuwe MacBook Pro werd (veel) dikker en nu mogen de iPhones schijnbaar ook wat zwaarder worden. Wij juichen het toe, want het betekent meer ruimte voor een grotere batterij. De render hierboven toont al de iPhone 14 Pro met iPhone 14 Pro Max met zijn vermoedelijk nieuwe Face ID-uitsparing.

48MP sensor?

De dikte is niet het enige dat groter wordt, de cameramodule wordt ook iets groter. Zo'n 15 tot 20%, vermoedelijk om plaats te bieden aan de grotere 48MP sensor. Momenteel gebruikt Apple een 12 MP sensor, al jaren eigenlijk. Sinds de iPhone 6s Plus die Apple in 2015 uitbracht.

(via)


ts iPhone 14pro Notch Ianzelbo

"Apple iPhone 14 Pro modellen krijgen Hole-Punch scherm"

Geruchten ·

Dit gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu heeft The Elec het ook vermeld: de aankomende iPhone 14 Pro modellen krijgen geen notch maar een Hole-Punch scherm. Al jaren gebruikelijk bij Android-telefoons, en binnenkort ook bij Apple.

De inkeping was altijd een tussenoplossing, een lelijke trouwens. Tegenwoordig geven veel fabrikanten de voorkeur aan een ponsgat. Rond en meestal in het midden, terwijl anderen de voorkeur geven aan de hoek. Apple lijkt naar het midden te neigen voor de aankomende iPhone 14 Pro en 14 Pro Max

Apple iPhone 14 Pro met Punch-Hole
Zo zou de iPhone 14 Pro eruit kunnen zien

De punch-hole heeft het voordeel dat je meer schermruimte krijgt. Het verdwijnt ook tijdens het gebruik (voor de meesten van ons in ieder geval), veel meer dan met een inkeping. Apple is er lange tijd vanaf gebleven omdat het de ruimte nodig heeft voor de Face ID componenten. Waar die zitten op de iPhone 14 Pro en Pro Max is nog onduidelijk. Het zou onder het scherm kunnen zitten, in de bezel, maar het zou ook helemaal weg kunnen zijn. Al lijkt die laatste optie niet erg aannemelijk.

Niet het einde van de inkeping

Apple neemt niet echt voorgoed afscheid van de notch. Het instapmodel iPhone 14 krijgt er waarschijnlijk nog steeds een, en Apple introduceert de notch in hun nieuwere MacBook's. Erg consequent is het allemaal niet. We zijn dan ook erg benieuwd hoe en waarom Apple deels afscheid neemt van dit herkenbare en ook controversiële ontwerp. De bron maakt ook melding van een 6,7 inch Max-model met notch. Met het verdwijnen van het mini model zal de 2022 line-up nog 4 iPhone modellen bevatten.

Via: The Elec
Foto: Ian Zelbo


Beknopte specificaties van de Apple iPhone 14 Pro

Afmetingen 147,5 x 71,5 x 7,85 mm
Gewicht 206 gram
Artikelcode A2890
EAN codes 6095606643687, 6095606643670, 6095606630601, 6095606622675, 5413729242845, 5413729242838, 5413729242821, 5413729242814, 5413729242807, 5413729242791, 5413729242784, 5413729242777, 5413729242760, 5413729242753, 5413729242746, 5413729242739, 5413729242722, 5413729242715, 5413729242708, 5413729242692, 0194253406129, 0194253406037, 0194253405795, 0194253405702, 0194253405467, 0194253405375, 0194253405139, 0194253405047, 0194253404804, 0194253404712, 0194253404477, 0194253404385, 0194253404149, 0194253404057, 0194253403814, 0194253403722, 0194253403487, 0194253403395, 0194253403159, 0194253403067, 0194253402824, 0194253402732, 0194253402497, 0194253402404, 0194253402169, 0194253402077, 0194253401834, 0194253401742, 0194253401506, 0194253401414, 0194253401179, 0194253401087, 0000000011143, 0000000010443 Toon nog 40 anderen, 5413729242753, 5413729242746, 5413729242739, 5413729242722, 5413729242715, 5413729242708, 5413729242692, 0194253406129, 0194253406037, 0194253405795, 0194253405702, 0194253405467, 0194253405375, 0194253405139, 0194253405047, 0194253404804, 0194253404712, 0194253404477, 0194253404385, 0194253404149, 0194253404057, 0194253403814, 0194253403722, 0194253403487, 0194253403395, 0194253403159, 0194253403067, 0194253402824, 0194253402732, 0194253402497, 0194253402404, 0194253402169, 0194253402077, 0194253401834, 0194253401742, 0194253401506, 0194253401414, 0194253401179, 0194253401087, 0000000011143, 0000000010443
Platform
iOS 16
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.1 inch, Super Retina XDR, schermgat
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, 48 MP
Processor Apple A16 Bionic, hexa core
Selfiecamera 12 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 1 TB (Opslaggeheugen), 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3200 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Apple iPhone 14 Pro specificaties


Video’s over de Apple iPhone 14 Pro

Hoe houdt de Samsung Galaxy S23 Ultra zich staande tegen de iPhone 14 Pro Max van aartsrivaal Apple? Met die vraag zat SuperSaf ook en in deze video geeft hij antwoord

De eerste demontage van een Apple iPhone 14-model is binnen, specifiek van de iPhone 14 Pro Max. Krijg een kijkje binnenin het Dynamic Island

Je hoopt er nooit één mee te maken maar de Apple iPhone 14 Pro beschikt over crashdetectie. En als hij herkent dat je een ernstig auto-ongeluk hebt gehad dan belt hij het noodnummer voor je


Alternatieven van de Apple iPhone 14 Pro

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone 14 Pro (A2890)
Apple iPhone 13 Pro (A2638)
Huawei P40 Pro+
Samsung Galaxy S23+ (S916)
Sony Xperia 5 IV
 Huidig product    
iOS1615
Kleurenbeeldscherm6.1 inch, Super Retina XDR, schermgat6.1 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)6.58 inch, OLED, schermgat6.6 inch, Infinity-O Display, schermgat6.1 inch, CinemaWide
Camera12 MP, 12 MP, 48 MP12 MP, 12 MP, 12 MP40 MP, 50 MP, 8 MP, 8 MP10 MP, 12 MP, 50 MP12 MP, 12 MP, 12 MP
ProcessorApple A16 Bionic, hexa coreApple A15 Bionic, hexa core1.95 GHz, 2.36 GHz, 2.86 GHz, HiSilicon Kirin 990 5G, octa coreQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, octa coreQualcomm Snapdragon 8 Gen 1, octa core
Selfiecamera12 MP12 MP32 MP12 MP12 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen1 TB (Opslaggeheugen), 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3200 mAh3095 mAh4200 mAh4700 mAh5000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Apple iPhone 14 Pro en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple 14 Pro