Apple iPhone 14 Pro

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Apple iPhone 14 Pro in het nieuws

iPhone 14 I Shape Weibo

Alleen Apple iPhone 14 Pro krijgt nieuwe i-vormige inkeping

Instapmodel iPhone 14 houdt vast aan oude notch-ontwerp

Geruchten ·

We hebben al een glimp gezien van Apple's nieuwe inkeping voor de aankomende iPhone 14-serie. Weg is de notch, de hap uit het bovenste scherm, en in plaats daarvan wordt een dubbele punch-hole gebruikt. Een ponsgat in de vorm van de letter i. Maar dat lijkt alleen voorbehouden te zijn aan de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max.

Dat betekent dat de iPhone 14 en zijn grotere broer de iPhone 14 Max het zullen moeten doen met hetzelfde inkepingsontwerp van de iPhone 13. Apple rust vaker dan eens alleen Pro-modellen uit met nieuwe technieken, al is een scherminkeping inmiddels niet echt nieuw meer te noemen.

Screenprotector voor Apple iPhone 14-serie
Screenprotector voor vermeende iPhone 14-serie

Bewijs voor dit verhaal komt van een opgedoken foto waarop screen protectors te zien zijn voor de iPhone 14 line-up. Hoewel, natuurlijk, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat dit is wat er zal gebeuren. Apple is Apple en alles kan veranderen tussen nu en wanneer de iPhone 14 Pro het daglicht ziet. Hoewel dit gerucht niet nieuw is.

48MP camera en 120Hz scherm

Van de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max weten we ook dat ze beschikken over een nieuwe 48MP-camerasensor en een 120Hz-scherm. De iPhone 13 Pro's hadden al zo'n scherm, dus het aantal nieuwe functies is wat beperkt. Het lijkt er ook op dat het 120Hz-scherm voorbehouden zal blijven voor de Pro-modellen, waardoor de nieuwigheid van de niet-Pro-modellen erg beperkt lijkt.

(via)


iPhone 14pro Apple lab

Geruchten: Apple iPhone 14 Pro zal iets dikker zijn

Geruchten ·

We weten het maar al te goed; elk jaar worden we een beetje dikker. Zo ook de iPhone, zo lijkt het. Volgens insider Max Weinbach zullen de aankomende iPhone 14 Pro en 14 Pro Max een tikkeltje dikker zijn dan we gewend zijn.

De iPhone 12 Pro was 7,4 millimeter dik, de iPhone 13 Pro groeide naar 7,65 millimeter en de iPhone 14 Pro komt naar verwachting uit op 7,85 millimeter. Elk jaar een beetje dikker, maar nog steeds dunner dan de iPhone 11 Pro met 8,1 millimeter.

Apple iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Pro render
Render van de iPhone 14 Pro met daarachter de 14 Pro Max

Apple stopte vorig jaar al met de trend van steeds dunnere Apple producten. De nieuwe MacBook Pro werd (veel) dikker en nu mogen de iPhones schijnbaar ook wat zwaarder worden. Wij juichen het toe, want het betekent meer ruimte voor een grotere batterij. De render hierboven toont al de iPhone 14 Pro met iPhone 14 Pro Max met zijn vermoedelijk nieuwe Face ID-uitsparing.

48MP sensor?

De dikte is niet het enige dat groter wordt, de cameramodule wordt ook iets groter. Zo'n 15 tot 20%, vermoedelijk om plaats te bieden aan de grotere 48MP sensor. Momenteel gebruikt Apple een 12 MP sensor, al jaren eigenlijk. Sinds de iPhone 6s Plus die Apple in 2015 uitbracht.

(via)


iPhone 14pro Notch Ianzelbo

"Apple iPhone 14 Pro modellen krijgen Hole-Punch scherm"

Geruchten ·

Dit gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu heeft The Elec het ook vermeld: de aankomende iPhone 14 Pro modellen krijgen geen notch maar een Hole-Punch scherm. Al jaren gebruikelijk bij Android-telefoons, en binnenkort ook bij Apple.

De inkeping was altijd een tussenoplossing, een lelijke trouwens. Tegenwoordig geven veel fabrikanten de voorkeur aan een ponsgat. Rond en meestal in het midden, terwijl anderen de voorkeur geven aan de hoek. Apple lijkt naar het midden te neigen voor de aankomende iPhone 14 Pro en 14 Pro Max

Apple iPhone 14 Pro met Punch-Hole
Zo zou de iPhone 14 Pro eruit kunnen zien

De punch-hole heeft het voordeel dat je meer schermruimte krijgt. Het verdwijnt ook tijdens het gebruik (voor de meesten van ons in ieder geval), veel meer dan met een inkeping. Apple is er lange tijd vanaf gebleven omdat het de ruimte nodig heeft voor de Face ID componenten. Waar die zitten op de iPhone 14 Pro en Pro Max is nog onduidelijk. Het zou onder het scherm kunnen zitten, in de bezel, maar het zou ook helemaal weg kunnen zijn. Al lijkt die laatste optie niet erg aannemelijk.

Niet het einde van de inkeping

Apple neemt niet echt voorgoed afscheid van de notch. Het instapmodel iPhone 14 krijgt er waarschijnlijk nog steeds een, en Apple introduceert de notch in hun nieuwere MacBook's. Erg consequent is het allemaal niet. We zijn dan ook erg benieuwd hoe en waarom Apple deels afscheid neemt van dit herkenbare en ook controversiële ontwerp. De bron maakt ook melding van een 6,7 inch Max-model met notch. Met het verdwijnen van het mini model zal de 2022 line-up nog 4 iPhone modellen bevatten.

Via: The Elec
Foto: Ian Zelbo


Vragen en antwoorden over de Apple 14 Pro