Render toont Samsung Galaxy Z Flip 5 voor het eerst


Er is voor het eerst een render van de Samsung Flip 5 verschenen. Dit opvouwbare toestel wordt waarschijnlijk eind juli aangekondigd tijdens een speciaal Unpacked Event en beschikt over een nieuw type scharnier en een veel groter buitenscherm.

Samsung blijft vooruitgang boeken met zijn opvouwbare telefoons. De nieuwe generatie Flip lijkt meer op een evolutie dan op een revolutie, zoals blijkt uit de sterke gelijkenis met de Flip 4. De verschillen zijn subtiel maar aanwezig.

Render van zilverkleurige Samsung Galaxy Z Flip 5 geplaatst door MySmartPrice
Zilverkleurige Samsung Galaxy Z Flip 5

Het buitenste scherm van de Flip 5 is bijvoorbeeld vele malen groter en heeft ook een ongebruikelijke vorm. Verwacht dat het een diameter van 3,4 inch heeft, aanzienlijk groter dan de huidige 1,9 inch. Iets wat niet duidelijk wordt uit de render is de introductie van een nieuw scharnier. Hierdoor kan de Z Flip 5 volledig plat worden gevouwen. De Z Flip 4 heeft nog steeds een kleine opening als hij is opgevouwen. Eerder werd gesuggereerd dat Samsung de vouw minder zichtbaar heeft gemaakt, maar of dat het geval is, valt nog te bezien.

Opmerken en weghalen

Ondertussen is Samsung niet erg blij met deze gelekte renders. De bron heeft de afbeeldingen offline gehaald, waarschijnlijk vanwege dreigementen van Samsung.

Tweet van @evleaks met verwijderde afbeeldingen voor Unpacked 2H 2023.
Drukke dagen voor Samsung Legal

Uit ervaring weten we dat Samsung dreigt de toegang tot Unpacked-evenementen en reviewmodellen te ontzeggen. Sommige websites plaatsen hun persberichten en reviews tegelijkertijd op het moment dat het embargo van Samsung afloopt. Sommige websites zijn hiervan afhankelijk en willen deze privileges koste wat het kost behouden. Afbeeldingen gedeeld via Twitter zijn op verzoek van Samsung ook verwijderd.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel