Apple iPhone 12 houdt vast aan oude 60Hz


Er is al een tijdje een trend gaande. Niet meer camera's, niet eens dunnere telefoons of exotische kleuren. Nee, een vloeiender scherm is waar het op dit moment allemaal om draait. Eerst alleen voor de duurste telefoons, maar tegenwoordig zien we het zelfs op mid-range telefoons. Niet bij Apple.

Want niet één iPhone 12 model, zelfs niet de Pro en Max, krijgt een beeldscherm met een hoge verversingssnelheid van 120Hz. Ondanks eerdere geruchten. Het resultaat is zowel gênant als verrassend; Apple's 2020 iPhone blijft steken op een ouderwetse 60Hz.

Hoe is dit mogelijk vraag je je af? Zouden er technische problemen zijn? Dat lijkt niet logisch. Apple heeft al producten te koop met hogere verversingsfrequenties. Sommige iPads zijn al uitgerust met een ProMotion scherm met hogere 120Hz verversingsfrequenties. Apple kan het dus wel. Het lijkt er dus meer op dat Apple het niet wil. Misschien is het om de batterij te sparen, maar we vermoeden dat de marketingafdeling de functie heeft tegengehouden. De iPhone 13 (of hoe hij ook gaat heten) is de grote upgrade en 'verdient' alle grote upgrades. Eeuwig zonde, maar er zullen desondanks nog heel wat iPhone 12 exemplaren verkocht worden.

Waarom hogere verversingsfrequenties?

Hogere verversingsfrequenties van 90Hz of zelfs 120Hz die veel aandacht krijgen, zijn terecht. Vergelijk het met toen Retina-schermen werden geïntroduceerd. Het resultaat is zoveel scherpere beelden dat je nooit meer terug wilt. Voorheen hadden we er geen moeite mee, maar als je eenmaal het verschil hebt geproefd, kun en wil je niet meer terug. Hetzelfde geldt voor hogere verversingsfrequenties. Animaties zien er zo veel vloeiender uit dat je telefoon meteen veel sneller aanvoelt. Het is alsof je op een turboknop drukt. Als je er eenmaal aan gewend bent, zet je het niet meer uit.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel