"Screenshot bevestigt satellietcommunicatie voor Samsung Galaxy S24"


Er is een screenshot van een Galaxy-telefoon opgedoken waarin melding wordt gemaakt van satellietcommunicatie voor noodgevallen. Eerder ging het gerucht dat de aankomende Galaxy S24-serie over deze communicatiemethode zal beschikken. Dit zou een reactie zijn op de onlangs aangekondigde satellietdienst van Apple.

Apple introduceerde de "Emergency SOS via satellite" dienst tijdens de onthulling van de iPhone 15 serie. Ondertussen hebben andere fabrikanten ook soortgelijke diensten aangekondigd, zoals Cat met de Cat S75. Er gaat een sterk gerucht dat de aankomende S24-serie van Samsung ook satellietcommunicatie bevat. Dat gerucht wordt nog sterker nu de onderstaande screenshot opduikt.

Screenshot van een Samsung Galaxy smartphone met vermelding van satellietcommunicatie

Volgens Sammobile hoort het screenshot bij een Galaxy-telefoon. Er wordt uitgelegd hoe je in geval van nood contact met iemand kunt opnemen. De genoemde satellietoptie is nog niet mogelijk op de huidige Galaxy-telefoons.

Met noodsms'jes via de satelliet kunnen gebruikers noodberichten versturen in gebieden zonder WiFi en mobiele dekking. De satellietdienst van Apple werkt momenteel ook uitsluitend met sms-berichten.

Satelliet redt levens

De dienst van Apple heeft zich al in de praktijk bewezen. Zo kon een man uit LA zijn locatie doorgeven na een auto-ongeluk en werden verdwaalde bergbeklimmers in de Alpen gered. De dienst is twee jaar gratis bij aankoop van een iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro en 15 Pro Max. Hoeveel de service daarna gaat kosten is nog onbekend.

Of Samsung de dienst ook tijdelijk gratis beschikbaar zal stellen is nog onbekend. Dat ligt voor de hand, gezien de gelijkenis met de dienst van Apple. Voor Nederland heeft de dienst weinig toegevoegde waarde. Hier is bijna overal dekking.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel