Beeldscherm van Samsung Galaxy S24 Ultra mogelijk nog helderder dan gedacht


De piekhelderheid van de Samsung Galaxy S24 Ultra kan nog hoger zijn dan we eerder dachten. Volgens nieuwe informatie zou Samsung de helderheid kunnen opvoeren tot 2600 nits. Daarmee overtreft het de helderheid van de Apple iPhone 15 Pro.

Dit gerucht over de S24 Ultra komt van @AhmedQwaider888. Vorig jaar voorspelde hij correct welke kleuren de Galaxy S23 zou krijgen.

Google Pixel 8 Pro met 2400 nits helder Super Actua Display.
Momenteel het helderste scherm? De Google Pixel 8 Pro

Schermen van mobiele telefoons worden steeds helderder. En dan vooral de piekhelderheid. Dit maakt het mogelijk om het scherm korte tijd buiten in vol zonlicht te lezen. Samsung, Apple en Google proberen elkaar op dit gebied de loef af te steken.

Helderste scherm vandaag

De telefoon met het helderste scherm lijkt de onlangs aangekondigde OnePlus 12 te zijn. Sommige delen ervan kunnen tot 4500 nits oplichten. Als we echter naar het hele scherm kijken, komt het niet verder dan 1600 nits. Dan overtreft de iPhone 15 Pro het met 2000 nits. Nog helderder is het scherm van de Google Pixel 8 Pro met 2400 nits. Als de geruchten kloppen, gaat de S24 Ultra daar nog eens ver overheen met 2600 nits.

Het grootste nadeel van een helder scherm is dat de batterij veel sneller leeg is. Daarom werkt piekhelderheid maar voor korte periodes. Daarom werken fabrikanten vaak ook met een veel lagere typische schermhelderheid. Het zal ongetwijfeld een stuk minder zijn, maar nog steeds hoog. Onthoud dus dat piekhelderheid niet nutteloos is, want het maakt lezen in zonlicht wel beter.

S24 Ultra aankondiging

Samsung zal naar alle waarschijnlijkheid de S24-serie, bestaande uit de S24, S24+ en S24 Ultra, begin 2024 aankondigen tijdens een nog aan te kondigen Unpacked Event. Een mogelijke datum hiervoor is 17 januari. Dat is iets eerder dan gebruikelijk. Samsung zal de S24-serie naar verwachting aankondigen in de achtertuin van Apple in de VS.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel