Mockup toont in principe ongewijzigde Apple iPhone 16


Een eerste blik op Apple's aankomende iPhone 16. Iemand is zo vriendelijk geweest om een monster CNC te frezen uit een aluminium blok; dit toont weinig verschil met de huidige iPhone 15.

Als je rekende op een gloednieuwe iPhone 16, verwacht dan teleurgesteld te worden. Het lijkt erop dat Apple alleen de camera's anders heeft ingedeeld en onder elkaar heeft geplaatst. Verder zijn er op het oog geen verschillen. Verander nooit een winnend team, maar zelfs voor Apple begrippen ziet dit er nogal lui uit.

CNC-mockup van iPhone 16
Gefreesde mockup van de iPhone 16

Op het moment van schrijven duurt het nog negen maanden voordat Apple de iPhone 16 en de bijbehorende Pro en Max aankondigt. Het ontwerp is nu echter waarschijnlijk al definitief. Apple brengt al jaren minimale updates uit, dus dat is geen verrassing.

Schermvideo

De herschikking van de camera's helpt om Spatial-video's te maken voor de Vision Pro. Momenteel is dit alleen mogelijk met de iPhone 15 Pro en Max. Bij de iPhone 12 zaten de camera's ook boven elkaar, iets wat vanaf de iPhone 13 veranderd is in diagonaal.

iPhone 15 voorkant met Dynamic Island
iPhone 16 voorkant is hetzelfde als iPhone 15 met Dynamisch eiland

Wie nieuwsgierig is naar de voorkant van de iPhone 16 kan een kijkje nemen op de iPhone 15. Apple is naar verluidt niet van plan om daar verschillen in aan te brengen. Helaas geldt hetzelfde voor de maximale schermverversingsfrequentie van 60 Hz. Hiermee begint Apple enorm uit de pas te lopen met de rest van de industrie.

Ontvang een e-mail wanneer de Apple iPhone 16 verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel