Apple iPhone 12-serie aangekondigd; iPhone 12, 12 mini, 12 Pro & 12 Pro Max


Tijdens zijn oktober Keynote heeft Apple de iPhone 12-serie aangekondigd bestaande uit de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en 'One More Thing'; de iPhone 12 mini. Grootste nieuwste feature is ondersteuning voor 5G.

Koploper van de reeks is de iPhone 12 die in 5 kleuren zal worden uitgebracht; Zwart, Wit, Product Rood, Groen en Blauw. De buitenkant is ook vernieuwd en is nu veel rechthoekiger en lijkt op de iPhone 5 van vroeger en de onlangs aangekondigde iPad Pro. Het frame is gemaakt van mat aluminium maar de voorkant is nu gemaakt van Ceramic Shield dat samen met Corning is ontwikkeld en 4x betere valbescherming biedt.

Apple iPhone 12 kleuren
De iPhone 12 in 5 nieuwe kleuren

Het Super Retina XDR-scherm van de iPhone 12 is 2x scherper dankzij een verdubbeling van het aantal pixels. Het scherm heeft een piekhelderheid van 1200 nits en ondersteunt HDR10. De dubbele camera heeft een ultra-groothoekcamera en ondersteunt dit jaar ook Nachtmodus op de selfiecamera aan de voorkant. Nieuw is de Night Mode Time-Lapse, maar dan moet je je iPhone wel op een statief zetten. Alle iPhones ondersteunen 5G, maar de snellere mmWave-supper werkt alleen in de VS.

MagSafe voor iPhone

De iPhone draadloos opladen was al mogelijk, maar om hem precies uit te lijnen met de oplader is de iPhone 12 nu voorzien van talloze magneten. Dit zorgt ervoor dat de iPhone stevig op de lader klikt, maar er zijn ook diverse accessoires verkrijgbaar zoals hoesjes en autoladers. Er zit dit jaar geen oplader in de doos, dit is om het milieu te sparen. De doos is ook veel kleiner dan voorheen. Nieuw is dat er een USB C naar Lightning kabel in de doos zit.

MagSafe voor iPhone
Terug op de weg; MagSafe

iPhone 12 mini

Liefhebbers van een kleinere iPhone kunnen dit jaar gaan voor de iPhone 12 mini. Met een scherm van 5,4 inch en dunne randen is de 12 mini compacter dan een iPhone 8. Net als de 12 is het model voorzien van een Super Retina XDR-scherm met Ceramic Shield, een A14 Bionic-chipset en 5G-ondersteuning. De kleinere iPhone heeft een vanafprijs van $699. Dat is 100 dollar goedkoper dan de iPhone 12

Apple iPhone 12 mini
iPhone 12 mini; compacter dan iPhone 8

iPhone 12 Pro en 12 Pro Max

Een iPhone lancering is natuurlijk niet compleet zonder een Pro versie. De iPhone 12 Pro krijgt een glanzende roestvrijstalen zijkant en is verkrijgbaar in 4 kleuren; Zilver, Grafiet, Goud en het nieuwe Pacific Blue. De behuizing is IP68 waterdicht en is voorzien van de nieuwe Ceramic Shield voorkant.

Apple iPhone line up
De line-up van Apple voor volgend jaar

Zowel de iPhone 12 Pro als 12 Pro Max krijgen 3 achtercamera's met verbeterde prestaties door nieuwe sensoren en LiDAR-diepteherkenning. Het toestel is het eerste ter wereld dat Dolby Vision-video opneemt en op het toestel kan bewerken. De Apple iPhone 12 Pro heeft een vanafprijs van 999 dollar en wordt nu geleverd met 128 GB aan opslagruimte. De iPhone 12 Pro Max begint bij $1099. De bestellingen beginnen op 6 november, Apple begint een week later op 13 november met de verzending. Dit geldt ook voor de iPhone 12 mini. De instap iPhone 12 kan al eerder besteld worden; vrijdag 16 oktober met levering vanaf 23 oktober.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel