Samsung Galaxy routekaart voor 2022 uitgelekt

Document geeft vooral inzicht in verkoopdoelstellingen


Een deel van Samsung's roadmap voor 2022 is uitgelekt. Het lek vermeldt niet alleen een aantal nog onaangekondigde Galaxy-telefoons, maar ook de beoogde verkoopdoelen. Zo hoopt Samsung in 2022 maar liefst 40 miljoen Galaxy S22-modellen te verkopen.

We hebben het dan over de gehele S22-serie bestaande uit de Galaxy S22, S22 Plus, S22 Ultra en de S22 FE. Of die laatste ook daadwerkelijk in 2022 wordt aangekondigd valt overigens nog te bezien, ook de S21 FE moet nog worden aangekondigd.

Samsung Galaxy roadmap 2022 verkoopvoorspelling

Zie die verkoopcijfers dus meer als een stip aan de horizon, iets om Samsung-directeuren op af te rekenen als ze deze doelstellingen niet halen. Er kan immers veel gebeuren in een jaar. Feit is in ieder geval dat Samsung een mooie toekomst voor zich heeft. Samsung hoopt 14,1 miljoen exemplaren van de S22 te verkopen, terwijl het doel voor de S21 het jaar ervoor nog 10 miljoen was. En dat terwijl er nog steeds een wereldwijd tekort aan chips is.

Verkooptargets Galaxy A en Z

Die aantallen verbleken in vergelijking met sommige Galaxy A-modellen. Samsung hoopt bijvoorbeeld alleen al van de A53 5G maar liefst 28 miljoen exemplaren te verkopen; een toestel dat op het moment van schrijven nog moet worden aangekondigd.

De toekomst ziet er ook rooskleurig uit voor de opvouwbare Galaxy Z-serie. Zo hoopt Samsung respectievelijk 6,9 en 2,9 miljoen exemplaren te verkopen van de Galaxy Z Fold 4 en Flip 4. In totaal heeft Samsung zich ten doel gesteld om in 2022 maar liefst 13 miljoen foldables te verkopen. Ter vergelijking; volgens Strategy Analytics werden er alleen al in 2020 wereldwijd slechts 2 miljoen foldables verkocht.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel